Alla vägar bär till italienska restauranger

20 augusti 2021 jonas olsson
Alla vägar bär till italienska restauranger

Alla vägar bär till Rom, sägs det. Visst hade väl det varit trevligt om det inte bara var någonting man sade. Särskilt för dig som verkligen längtar efter att sätta dig på en italiensk restaurang i Rom och smaka på alla dofter runt omkring. Pizzan. Pastan. Såserna. Du kan till och med höra de italienska rösterna omkring dig. Det spelar ingen roll vad de säger, du förstår det ändå inte, men du vet att det är ett vackert språk. 

Nu bär tyvärr inte alla vägar till Rom. Faktum är att det är en väldigt liten andel av vägarna i världen, framför allt i Sverige, som bär ända till Rom. Men lite fler vägar bär ändå till italienska restauranger, vilket kanske kan vara bra nog. Åtminstone nära nog. Det kanske räcker att gå till en italiensk restaurang för att insupa alla italienska dofter, språket och inte minst smakerna. Åtminstone är det kanske allt du får i det här fallet. 

 

Alla älskar pizza

Är det någonting som italienarna kan så är det mat. Deras mat finns i hela världen. Det finns knappt en kotte längre som aldrig har smakat pizza. Många har det dessutom som sin favoritmat. På så sätt har Italien skänkt mycket gott till världen. 

De har åtminstone mättat många magar. Eller i alla fall indirekt. Genom alla de italienska restauranger som erbjuder deras mat även utanför landets gränser. Så att du slipper åka till Rom. Alla vägar bär som sagt inte dit. 

Nu ska man förstås inte dra alla italienska restauranger över samma kam. Den meny du till exempel hittar på ciaociaoiv.com kanske skiljer sig från andra restauranger. Åh, det verkar som att länken inte fungerade. Prova här istället: https://www.ciaociaoiv.com/. Men oavsett vad som finns på menyn så är det faktum att det är från Italien gott nog.

Fler nyheter