Använd dig av kemtvätt till kläder du bryr dig om

26 juni 2020 Cecilia Olsson
Använd dig av kemtvätt till kläder du bryr dig om

Vill man att kläderna ska hålla så länge som möjligt så är det mycket viktigt att följa tvättråden som står på plaggets tvättlapp. Man ska vara noga med att gå efter den temperatur som står anvisad och är det ett plagg som ska kemtvättas så är det mycket viktigt att man följer den anvisningen.

Vad är kemtvätt?

Kemtvätt är ett sätt där man rengör kläder och textilier utan att använda vatten (eller i alla fall väldigt lite vatten). Istället för vatten och tvättmedel tvättas kläderna i ett slags lösningsmedel och temperaturen överstiger aldrig 30 grader. Det är en mer försiktig tvätt jämfört med vanlig maskintvätt och för att få bort smuts används olika typer av kemiska ämnen som till exempel Perkloretylenlösning eller Koldioxid.

Varför ska man kemtvätta?

Anledningen till att det är viktigt att kemtvätta sina kläder om de är märkta med den symbolen (en cirkel med någon av bokstäverna A, P, F eller W) är för att de annars kan bli förstörda eftersom de då inte tål vanlig vattentvätt. Vanligtvis är det kläder i material som päls, mocka, läder eller känsliga textilier som kostymer eller klänningar som kräver kemtvätt. Det är helt enkelt material som kan ta skada av att tvättas i vatten. Man kan också kemtvätta andra kläder än dem som kräver det så länge plagget inte har en cirkel som är överkryssad på tvättlappen, då ska den inte kemtvättas. Skjortor, skinnjackor, skor med mera är några saker som populära att kemtvätta trots att de inte alltid kräver det. Personal på kemtvätten har kunskap om vad som kan och inte kan kemtvättas om man själv är osäker.

En professionell firma som utför kemtvätt på ett noggrant och effektivt sätt är Eriksbergstvätten. De tillhandahåller högkvalitativ mattvätt, vittvätt, kemtvätt samt strykning. Som företagskund kan man även få sin tvätt upphämtad och levererad enligt schema. Läs mer på https://www.eriksbergstvatten.se/tjanster/kemtvatt/.

Fler nyheter