Blomleverans i Stockholm

26 april 2021 Lily Hansen
Blomleverans i Stockholm

Att överraska någon man tycker om med en blomleverans är en fin gest. Men det gäller att ha koll på blomsterspråket så att det inte uppstår några missförstånd. Både antal blommor och blommornas färg talar sitt eget språk. Tio är ett bra antal, men vill man inte gifta sig ska man helst undvika att skicka tio blommor. Detsamma gäller en bukett med vita, röda och blåa blommor.

Det kan vara svårt att hålla koll på blomsterspråket, och för att undvika fel budskap kan man i stället överlåt valet av blommor och buketter till en kunnig och skicklig florist. Idag behöver man inte besöka en blomsterbutik fysiskt då man vill skicka blommor till någon. De flesta blomsterbutiker har bra hemsidor där man enkelt kan beställa blomleveranser. Där finns också ofta bilder på säsongsaktuella blommor och buketter i olika storlekar, vilket förenklar det hela avsevärt.

Beställ ett blommogram

Vill man beställa en blomleverans i Stockholm finns det flera bra blomsterbutiker med skickliga florister som man kan vända sig till. Det går att beställa en blomleverans både per telefon och via e-mail. Men enklast är att göra det via det formulär som oftast finns på de olika blomsterbutikernas hemsidor. 

När man beställer en blomleverans, eller blommogram som det också kallas, måste man uppge både sitt och mottagarens namn. Vill man ha blomleveransen en specifik dag uppger man även detta. Det går också att mot en extra kostnad få blomleveranser under helger och helgdagar.

Vad kostar en blomleverans?

Det är naturligtvis fint om man själv vill välja färg på buketten eller typ av blommor, men tycker man att det är svårt kan floristen hjälpa till med valet och skapa en vacker bukett. Hur mycket en blomleverans kostar beror på bukettens storlek, men också på val av blommor. Men generellt kostar det från tre hundra kronor och uppåt.

Fler nyheter