En extra inkomst du inte tänkt på

26 juli 2020 Lily Hansen
En extra inkomst du inte tänkt på

Har du tänkt på att du kan sälja alla möjliga saker som du äger? Ja självklart har du det. Du säljer säkert både kläder, prylar och möbler som du tröttnat på. Men har du också tänkt på att du kan sälja gammalt silver? Givetvis ger inte begagnat silver samma penningar som guld, men hur som helst så ger det pengar. Är du sugen så kolla in någon sajt som köper in guld, silver och ädelmetaller. Sök på sälja silver eller sälja guld så får du säkert upp sajter såsom https://www.saljaguldstockholm.se/ som mer än gärna köper in det du har i gömmorna. 

 

Vad kan du få?

Förutom att dessa sajter har kontaktinformation och du har möjlighet att beställa hem så kallade guldbrev så har de ofta tabeller som visar ungefärliga värden. Där kan du lista ut hur mycket dina gamla mynt, smycken eller bestick är värda. Har du ärvt gammalt silver som kanske bara står och dammar igen? Kolla in ljusstakarna från farmor eller besticken från gammelfarfar. De kan vara värda en hel del. Och du slipper dåligt samvete när de bara står och samlar damm. Hur går det då till att sälja silver?

 

 

Processen är enkel

Du beställer som sagt hem ett så kallat guldbrev vilket innebär att du får hem en påse eller en kartong i brevlådan. Du fyller denna med det silver och guld som du vill sälja och förseglar. När din försändelse kommit fram sker en värdering av det silver och guld du skickat in. Du får ett mail med ett prisförslag, d.v.s. hur mycket du kan få för att sälja ditt silver. Sedan är det upp till dig att acceptera eller neka föreslaget bud. Om du accepterar får du in pengarna på ditt konto inom ett par dagar och plötsligt är allt gammalt silver puts väck.

Fler nyheter