En vacker trädgård som bjuder in till lata dagar och trevliga grillkvällar är något som de allra flesta uppskattar. Det krävs dock en del arbete för att trädgården ska vara så fin och funktionell som möjligt. Något som kan ställa till det om det inte tas omhand är ogräs eftersom det kan sprida sig hejdlöst och tränga upp mellan stenplattor samt på alla möjliga andra platser i trädgården. Ogräs som får härja fritt i trädgårdsgångar kan göra att material flyttar på sig och gångarna blir ojämna samt överväxta. 

Ett miljövänligt sätt att få bort ogräset 

Så vad kan man göra åt problemet? Att ligga på knä och dra upp varenda ogräs med roten ger såklart ett bra resultat, men det kan ta hela sommaren att nå det. Något som ger resultat betydligt snabbare och dessutom är enklare än att slita på alla fyra är ogräsbekämpning, det gäller dock att välja rätt sorts bekämpning för att inte skada miljön. Kemiska ogräsmedel må vara effektiva men de är inte bra för naturen, genom att istället använda gasol så påverkas inte grundvattnet och inget gift släpps ut i naturen.

Man behöver inte heller använda speciellt mycket gasol för att ”bränna” bort ogräs, det räcker nämligen med att endast elda på den oönskade växtligheten lite snabbt, den behöver alltså inte eldas upp. Det gör att cellerna i växten sprängs och hela plantan blir så försvagad att den slocknar. Det krävs inte heller att ogräset bränns varje vecka utan det räcker med varannan vecka från april till juni och därefter räcker det med var tredje vecka fram till september.

Köp gasolflaskor av hög kvalitet

Primagaz har Sveriges största urval av gasolflaskor, där är det dessutom enkelt att hitta den gasolflaska som passar bäst utifrån vad den ska användas till. På Primagaz hemsida går det även att läsa mer om ogräsbekämpning med gasol och vad som är viktigt att tänka på då det kommer till säkerheten.