En hemester som tog oss till en klockbutik i Stockholm

25 september 2020 Mikael Barani
En hemester som tog oss till en klockbutik i Stockholm

Ljumna vindar påminner oss om den sommar som nu ligger i backspegeln. Det var en annorlunda sommar, en som i allra högsta grad präglades av den situation som världen befinner sig i. Å andra sidan fick vi möjligheten att upptäcka Sverige i och med allt hemestrande och svemestrande. Det är trots allt lätt att ta för givet, det där som man har rakt framför sig.

Pengar över till upptäckande och tidlös stil

För vårt land är ändå en sorts buffé av olika upplevelser – oavsett om man vill vandra i lugnet i fjällen eller kanske besöka huvudstaden och shoppa lite. Kanske smita in på en klockbutik i Stockholm och köpa ett tidlöst armbandsur. När vi inte längre turistade internationellt så hade vi trots allt råd med annat som vi länge har haft ögonen på.

När vi nu går framåt och närmar oss upploppet på 2020 så är det nog många av oss som dock hoppas på att under nästa år kunna återgå till livet som det var innan virusets intåg. Samtidigt så har vi garanterat med oss en hel del lärdomar och upplevelser som också kan potential att höja livskvaliteten i framtiden. Kanske har vi blivit lite mer omtänksamma mot varandra och insett hur sammankopplade vi är.

Trots allt så befinner vi oss på en enorm bit sten som slungas fram genom rymden – tillsammans. Lotsade framåt genom gravitationskraften från en enorm boll av eld. Med det perspektivet inser man hur fantastiskt och galet detta liv är. Hur stor är liksom chansen att detta scenario skulle vara möjligt och dessutom ge upphov till våra blågröna planet?

Låter vi glädjen, tacksamheten och ödmjukheten över detta faktum vara vår kompass är chansen stor att vi faktiskt kommer att befinna oss i en bättre värld efter pandemin jämfört med hur det var innan. Det känns minst sagt hoppfullt.

Fler nyheter