En konferens i Malmö som gör dig till hjälten i din berättelse

13 oktober 2020 Mikael Barani
En konferens i Malmö som gör dig till hjälten i din berättelse

Hade du någonsin i livet trott att ditt liv skulle se ut som det gör idag? Kanske finns det några av oss som alltid har varit säkra på sin sak, men för många av oss har livets oväntade möjligheter lett fram till en tillvaro som minst sagt känns oväntad – hade någon presenterat den för oss när vi var unga.

Vilken berättelse berättar du för dig själv?

Författaren Yuval Noah Harari, som bland annat har skrivit bästsäljaren ”Sapiens”, konstaterar att vi människor tänker i berättelser. Vi ser oss kanske gärna som logiska varelser, men i grund och botten bygger vi vår värld utifrån skildringar av livet. Detta är gissningsvis anledning till att vi dras till de klassiska berättelserna om hjälten som mot omöjliga odds vinner över sin motståndare. Det är helt enkelt den ultimata berättelsen och vi vill alla vara den där hjälten.

Detta är också anledningen till att du kände dig så full av kraft när du hade varit på den där inspirerande föreläsningen på Konferens Malmö förut. Den som handlade om att följa dina drömmar och sikta mot stjärnorna. Svårigheten är oftast att hålla fast vid den visionen när den där energin från föreläsningen tar slut.
Det är då det egentliga arbetet börjar.

Det är nämligen upp till dig själv att sätta mål och ha fokus nog till att följa dem. Det kommer många gånger att kännas som en kamp i uppförsbacke. Det är då du behöver minnas varför du gör detta och vad du vill uppnå. För förmågan att slutföra ett projekt är det som skiljer agnarna från vetet.
Hitta därför metoder för att bortse från den där rösten som knackar på och säger att du aldrig kommer att orka göra vad det än är du håller på med. Samma röst som lockar med att sträckkolla på en serie istället för att göra något produktivt.

Fler nyheter