På bara några generationer har vi blivit vagabonder som ser resor till andra kontinenter lika vanliga som resor till vår grannstad. Våra far- och morföräldrar kunde knappast föreställa sig en så sammankopplad värld som vi lever i idag. Under deras yngre år så var resandet något exotiskt, men i och med charterresornas uppkomst så utvidgades våra möjligheter till att se andra länder.

Långväga resor är vardag

Idag är det väl få som ens höjer på ögonbrynen åt någon som ska resa till Thailand eller till Australien. Det tillhör liksom vår vardag numera. Vissa till och med flyttar till just Thailand för att njuta av ålderns höst i sol, värm och ett plånboksvänligt klimat. Det handlar helt enkelt om att få mer kvalitet för pensionspengarna.

Visst, det blir lite tristare när man inte längre kan träffas lika lätt som när man bor i samma stad. Dock går det ju att skicka paket utomlands för att visa vår uppskattning och kärlek till varandra. Ibland behövs det liksom något mer än att bara ses över videochatten. Att få en fysisk gåva från sina nära och kära, som bor många mil bort, är något speciellt. Det förgyller tillvaron lite extra.

Låt därför inte nostalgin stoppa dig från att själv utforska all den potential som finns i världen. Visst är det lite nervöst – och sorgligt – att lämna sitt hemland, men samtidigt finns det många äventyr som stundar. Tveka därför inte att göra slag i saken och ge dig av ut på äventyr. Att bo utomlands är något av det mest givande vi kan göra.
Vi kommer nämligen inte bara i kontakt med andra kulturer – utan även med delar av oss själva. Genom att bryta oss loss från vår vardag så ger vi oss själva chansen att upptäcka nya sidor av vår personlighet. 

Dessutom så finns ju alltid din forna hemstad kvar om du skulle bestämma dig för att återvända.