Få koll på priset när du ska skicka paket

27 augusti 2020 Cecilia Olsson
Få koll på priset när du ska skicka paket

Det är vanligt att ställa sig frågan, vad kostar det att skicka paket? Vilket är en fråga som det inte finns enbart ett svar på, priset beror på olika faktorer som har med paketet och själva leveransen att göra. Vikten och måtten på ett paket spelar stor roll i den här frågan, är paketet väldigt tungt så blir det inte lika lätt att lasta och lossa, man måste dessutom ta hänsyn till att det inte kan staplas på andra paket utan måste  placeras längst ner i lastutrymmet.

Samma gäller om paketet har en väldigt speciell form eller är väldigt långt, det blir helt enkelt mycket svårare att hitta en bra plats för det på fordonet som ska sköta frakten. 

Det andra som avgör priset är från vilken plats paketet ska skickas samt vilken ort som är slutdestinationen. Vissa orter har bättre möjligheter på grund av fraktbolagens rutt och terminaler. Skickas det dagligen många paket från eller till en plats så ser även fraktbolagen till att finnas där. Därför kan det bli dyrare eller ta längre tid om paketet ska skickas eller hämtas på en ort som inte är lika ”lättillgänglig”. Priset påverkas också om man vill att paketet ska bli upphämtat och sedan levererat direkt till mottagaren.

Det finns helt enkelt flera saker som spelar in då man ska skicka paket, då är det tur att man kan använda sig av verktyg som hjälper en att hitta det bästa priset för det specifika paket man har tänkt skicka. Med en jämförelsetjänst kan man snabbt få fram priset på sitt paket genom att fylla i avsändare, mottagare, antal, vikt, längd, höjd och bredd. Man får dessutom flera alternativ att välja mellan, det kan till exempel vara viktigt att det blir så billigt som möjligt eller att paketet kommer fram så fort det bara går. Det gör att man får en leverans som passar de behov man har.

Fler nyheter