Finns den godaste hamburgaren i Östermalm?

08 januari 2021 patrick pettersson
Finns den godaste hamburgaren i Östermalm?

Finns det egentligen någonting godare än en riktigt saftig hamburgare? Det finns nästan lika många hamburgare som det finns preferenser. Varenda en är unik och faller den ena eller den andra i smaken mer än andra. Det finns hamburgare med bacon, ost och BBQ-sås. Det finns hamburgare med två biffar och flera lager bröd. Det finns veganska hamburgare som tillagats utan några animaliska produkter.  

Men var finns egentligen den bästa hamburgaren? I ett av de mer populära avsnitten av den folkkära TV-serien How I Met Your Mother beger sig gänget ut på stan för att hitta den som Marshall hävdar är världens bästa burgare. De tar sig genom gatukök efter gatukök. Efter mycket om och men hittar de till slut den burgare som Marshall menade slog alla andra hamburgare på fingrarna.  

Sanningen är att det är en svår fråga att besvara. Den bästa hamburgaren är förstås en subjektiv fråga. Alla tycker olika. Och alternativen är så många. Det finns de kända amerikanska kedjorna som Burger King och McDonald’s, svenska varianter som Max Hamburgerrestaurang och inte minst lokala gatukök. Till exempel detta som säljer Hamburgare i Östermalm: https://www.ostermalmsgrillen.se/ 

 

 

Faktorer som påverkar upplevelsen

Den godaste hamburgaren kanske rentav är den som du själv grillar hemma på din egen grill en ljummen sommarkväll. Som får den exakt rätta temperaturen och ytan eftersom du själv har all kontroll på hur det ska vara. En hamburgare som du grillat med dina egna händer och som du sköljer ned med en kall öl från din egen kyl. 

Man måste nästan utgå från hela sammanhanget när man bedömer en hamburgares smak. Upplevelsen av var man är någonstans och med vem man är tillsammans är saker som borde påverka hur god hamburgaren egentligen är. För en hamburgare är ju så mycket mer än bröd och kött som möter vår tunga.  

Fler nyheter