Fiska med jiggar

21 september 2020 william eriksson
Fiska med jiggar

Jiggar är ett slags bete som skiljer sig lite grann från andra sorter, både när det gäller designen och hur man använder det vid fisket. På senare år har fler och fler upptäckt dess fördelar och idag finns det därför en hel uppsjö av olika sorters jiggar och jiggskallar.

Använder man den här typen av bete så kan man nå fiskar på alla djup i vattnet, ända från botten till ytan. Anledningen är att jiggen först och främst sjunker till botten när man kastar ut. När man sedan vill så drar man sakta upp betet från marken till ytan, och på det sättet kan man nå fiskarna både på vägen ner till botten och på väg från botten till ytan.

 

Ser ut som riktiga fiskar

Med sin design ser jiggar ut som riktiga fiskar, till skillnad mot många andra beten. Formen och materialet till och med känns ungefär som en riktig fisk. Utseendemässigt är det ett bete som är mycket detaljrikt. Man har till och med använt sig av tredimensionella ögon och små läppar på fiskens mun.

Viktigt är också att jiggen rör sig som en riktig levande fisk i vattnet. Tyngden och materialet gör att det blir mer levande och tunga rörelser. Även med mänskliga ögon kan betets färd genom vattnet uppfattas som om det är en levande fisk som simmar, vilket ger fördelar när man vill få en fisk att nappa.

 

 

Ett rimligt pris

Tvärtemot vad man kanske kan tro så är priset för den här sortens beten mycket lågt. Med kvaliteten och möjligheten att nå fler fiskar så är det väl värt investeringen. Och trots att det är ett typ av bete som inte är lika lätt att göra själv så finns det många olika sätt som man kan skräddarsy en fiskeupplevelse. Förutom olika jiggar och jiggskallar så kan man även variera spöets övriga lösa delar.

Fler nyheter