Flat cap är ett tidlöst mode

15 december 2021 jonas olsson
Flat cap är ett tidlöst mode

editorial

Gamla generationer kanske kallar det gubbakeps, för flatcaps har funnits länge i männens modevärld. Man har haft en flat cap på bondgården, på stan eller på golfbanan. Den övriga klädseln är förstås avpassad efter omständigheterna, men flatcaps passar både till kavajer i tweed och till vardagsjackor.

Förr gick man sällan barhuvad, och när männen mötte någon bekant på stan brukade man hälsa genom att lyfta på kepsen. Flatcaps används nu av ungdomar för att markera en stil eller tillhörighet. Det är en modefluga som på samma gång tillhör en retrostil. 

Snygga flatcaps eller jobbmössor

Man kan köpa sin flat cap på nätet och skicka efter precis den typ och färg man helst önskar sig. Du kan ha flatcaps när du jobbar eller när du ska klä dig moderiktigt. Antingen du vill ha en praktisk och snygg mössa, eller en keps som imponerar på folk, kan du beställa flatcaps i lämplig stil. Länktips: https://high5shop.se/collections/flat-caps

Det finns inte så många hattaffärer kvar, men på nätet hittar du ett mycket större urval. Du är inte begränsad till vad butiken råkar ha på lager. Du kan välja vilket material du vill ha också, och utseendet kan skifta mycket, beroende på vilken kvalitet det är på en flat cap. 

 

image

 

En symbol för tillhörighet

Det kan vara ett musikgäng, en litterär klubb eller vilken sorts förening som helst, men en gemensam symbol eller gimmick är alltid trevligt. Alla kan ha flatcaps i en viss färg för att markera att man är medlem i en speciell grupp.

Tjejer kan också bära flatcaps, så det är en rolig modedetalj som inte kostar så mycket. Ni kanske vill ha en flat cap om ni är ett gäng städare eller är igång på ett event. Fundera över vilken sort av flat cap du vill ha, och skaffa den enkelt på nätet.

Fler nyheter