Ge mer liv åt väggarna med affischer som definierar stilen

09 december 2020 Cecilia Olsson
Ge mer liv åt väggarna med affischer som definierar stilen

Tavlor och bilder på väggarna är något som kan sätta en personlig prägel på ett hem och göra att det känns extra ombonat. Något som blivit väldigt vanligt är att använda sig av affischer som man ramar in istället för tavlor, det blir ofta billigare och kan fortfarande se lika snyggt ut. Det är också en stor fördel om man är en person som tycker om att förändra hemmet med jämna mellanrum, till exempel efter årstid eller helt enkelt bara för att det är kul.

Gå alltid efter vad som känns bäst

Precis som med all annan inredning i hemmet så är det viktigast att gå efter egen smak och tycke eftersom bostaden är en plats där man själv ska trivas och känna att man kan koppla av. Men vill man ha några konkreta råd som kan vara till hjälp på vägen till en ett trevligt hem med fina och inspirerande väggar så kommer här några tips. 

Var behövs det affischer?

Tänk efter var i hemmet det skulle passa att sätta upp väggdekorationer. Finns det någon yta som känns tom eller behöver mer färg? Ett rum som ofta glöms bort är badrummet, där passar det perfekt att sätt upp en inramad affisch eller två för att göra det mer ombonat. När man vet var man ska dekorera är det dags att bestämma om man endast vill ha en eller två inramade affischer på ytan eller skapa en tavelvägg av flera stycken.

Skapa en tydlig känsla i rummet

I val av motiv är det bra att utgå från vilken känsla man vill förmedla samt vilka färger de ska innehålla. Ofta är det bäst att hålla sig till maximalt fem färger i ett rum. Hos Sohu-shop hittar man massor av fina affischer i olika färger och med mängder av motiv som passar allt från barnrummet till hallen.

Fler nyheter