Hitta billiga parfymer från kända märken på nätet

20 oktober 2020 Cecilia Olsson
Hitta billiga parfymer från kända märken på nätet

Dofter kan användas som en accessoar, något som definierar din stil och kan bli något som människor känner igen dig genom. Det är vanligt att skaffa en doft för varje tillfälle, till exempel kan det vara passande att ha en för arbete och resor. Då kan en mildare doft kan vara bra för att inte irritera kollegor och medpassagerare om de är känsliga mot parfym.

Tyngre dofter passar då du vill bli uppmärksammad

Däremot kan det passa bättre med en tyngre parfym då det är dags för fest eller då du ska på dejt eftersom de ofta kan uppfattas mer sensuella. Även under dagar då du bara myser runt hemma så kan det vara trevligt att dofta gott. Här kan det vara en idé att använda body mist eller en lite billigare parfym för att spara de dyrare dropparna till tillfällen då du träffar andra människor och inte bara sitter hemma i soffan.

En parfym består av olika noter

För den som vill testa en ny doft men fortfarande vill handla billigare på internet så kan det vara en fördel att hålla koll på de olika doftnoterna samt lägga på minnet vilka du föredrar i en parfym. De olika doftnoterna i en parfym kallas toppnot, mellannot (även kallad hjärtnot) och basnot.

Noternas olika uppgifter

Toppnoten är den första doft du känner efter att ha sprayat på parfymen. Den känns tydligt i cirka 10-15 minuter innan de djupare doftnoterna tar över. Efter toppnoten kommer mellannoten, den blandar sig med hudens kemi vilket gör att den doftar olika på olika personer. Sist gör basnoten entré och fixerar doften samt gör att den stannar kvar på huden. 

www.coolpriser.se hittar du massor av parfymer från kända märken till både kvinnor och män. Deras bra priser gör också det möjligt att fylla på sin doftgarderob med mer än en härlig doft. 

Fler nyheter