Hitta en trygg och duktig tandläkare

24 september 2020 Cecilia Olsson
Hitta en trygg och duktig tandläkare

Det är viktigt att vårda sina tänder för en välfungerande mun utan smärta och obehag. Förutom vården du gör hemma själv så bör den även kompletteras med tandläkarbesök med jämna mellanrum för att se så att allt står rätt till. 

Utöva 2+2+2+2 metoden

För att ge tänderna de bästa förutsättningarna så kan det vara bra att gå efter 2+2+2+2 metoden. Den innebär att du borstar tänderna med 2 centimeter fluortandkräm i 2 minuter 2 gånger om dagen (morgon och kväll). Du ska även helst vänta 2 timmar med att äta eller dricka något annat än vatten efter tandborstningen.  

Gör det lilla extra för tänder och tandkött

Vill man att munnen och tänderna ska må extra bra så är det en god idé att komplettera munvårdsrutinen med tandråd en gång per dag, för ett friskt tandkött och fräsch andedräkt. Vill du ta det ytterligare ett steg för att tänderna dessutom ska se riktigt välmående ut så kan du besöka en tandläkare för att genomföra tandblekning, det ger vita och fina tänder. 

Ett nödvändigt ont

Att gå till tandläkaren är det nog få som har som favorit aktivitet, men för vissa kan det kännas som en riktig mardröm och tiden innan och under tandläkarbesöket är fylld med ångest och oro. Det är som sagt ändå väldigt viktigt för munhälsan att trots det ta sig till tandläkaren för att kontrollera att allt ser bra ut. Genom att vänta för länge kan små problem som enkelt hade kunnat åtgärdas växt sig stora och orsakar besvär som kräver ett eller flera större ingrepp.

Hitta en plats där du känner dig trygg

Det är därför viktigt att hitta en duktig tandläkare som får en att känna sig trygg. Ett personligt bemötande i en lugn miljö är en riktigt bra början, något du får hos GloriDent i Jakobsberg. De sätter alltid kunden i fokus och har mer än 20 års erfarenhet i branschen. Du kan läsa mer om dem och boka tid på https://www.glorident.se/.

Fler nyheter