Hör du till de som hellre blundar och skjuter problemen framför dig än att ta tag i dem direkt? Beroende på vad det gäller kan det få olika stora konsekvenser. Handlar det om att plocka blåbär idag eller imorgon är det troligen ingen större fara. På sin höjd att någon annan hinner före och dina bär uteblir. Gäller det istället att det blir stopp i rören eller kluckar i vasken. Att det rinner dåligt med vatten i kranen och liknande, då ska du inte tveka utan genast beställa en rörinspektion. När sådana varningssignaler kommer är det dumt att vänta. En eller ett par dagar kan göra avsevärda skillnader om det visar sig att ett rör springer läck.

 

Stopp i rören eller läckage

Är det rent av ett hål på något av rören under din fastighet så kan det gå olika illa beroende på var hålet sitter. Kan det orsaka vattenskador så golv och grund behöver brytas upp och torkas? Har du tur så rinner vattnet bara undan utan att orsaka någon större skada, men det vet du aldrig i förväg. När olyckan är framme kan det gå illa. Därav att du bör boka rörinspektion med planerade intervaller då era rör börjar bli till åren. En ordentlig rörinspektion kan avgöra om något behöver stärkas, dras om eller förbättras. Då kan du kanske undvika olyckan helt.

 

Hur går då en rörinspektion till?

När du ringer in en firma för att genomföra en rörinspektion i Stockholm så kommer de med en speciell kamerautrustning som skickas ner i rören. Först och främst sker en felsökning om det är så att ni upplevt problem. Då letar de sig fram till de mest akuta delarna. Därefter görs en besiktning av rörsystemets funktion så väl som kondition och du kan besluta hur systemet ska stärkas, lagas eller bytas ut. Därefter sker en slutbesiktning.