Invaliditetsintyg om olyckan är framme

15 juni 2022 Lily Hansen
invaliditetsintyg

editorial

Många människor utsätter sig dagligen för risk både på jobbet och på fritiden. Det kan till exempel handla om arbeten med gamla maskiner som inte längre kuggar som de ska, eller att du har ett intresse inom extremsport. Vissa bygger ställningar medan andra springer på dem. Många har en tendens att tänka ”det händer aldrig mig”. Men ibland räcker det med ett felsteg. Ja, det krävs ofta inte mer innan olyckan är framme.

Om du inte har råkat ut för någon skada på arbetet så är det som det ska vara. Men det behöver inte betyda att du är medveten om alla risker. Vilka åtgärdsplaner finns på ditt jobb? Har du en olycksfallsförsäkring tecknad via ditt försäkringsbolag eller är du försäkrad via företaget? Om du redan här känner dig osäker är ett råd att se över detta. Genom att ha en bra försäkring underlättar det att du får rätt hjälp om det tråkigt nog skulle behövas.

 

invaliditetsintyg

 

Glöm inte att begära ett invaliditetsintyg

Olycksfallsförsäkring och säkerhetstänk har redan konstaterats som viktiga. Men om du har varit med om en olycka finns det fler bra saker att känna till. Om olyckan orsakat dig en bestående funktionsnedsättning kan du begära ett invaliditetsintyg genom att boka tid hos din läkare. Intyget begärs ofta ett år efter att skadan skett eftersom både läkare och försäkringsbolag ska kunna avgöra att nedsättningen faktiskt är bestående.

Ett helt år kanske låter som en lång väntan. Trots det är det viktigt att inte glömma bort att du ska begära detta intyg. Kom också ihåg att det inte spelar någon roll var eller hur olyckan inträffat – det är vad olyckan orsakat dig som är relevant. Kanske har du redan haft oturen med dig och vet vad ett invaliditetsintyg är. Om inte och du vill få mer information, kan du förslagsvis läsa mer genom att klicka på denna länk: https://www.invaliditetsintyg.se/.

Fler nyheter