Istället för lån

26 juli 2020 Lily Hansen
Istället för lån

Istället för att ta dyra lån vid oväntade extra utgifter så kan det vara en god idé att se över ifall det finns värdesaker i hemmet som man kan få pengar för. Det kan till exempel vara äldre frimärken, mynt eller smycken i silver eller guld. Många har smycken som man inte använder och som kanske inte heller har något direkt sentimentalt värde. Kanske man kan använda smyckena till att köpa något annat beständigt som exempelvis en förlovningsring eller dopgåva? Att sälja guld är något som i alla tider har varit ett sätt att snabbt och enkelt skaffa påfyllning i kassan.  

 

Vikt och värde  

När man ska sälja guld så börjar man med att värdera vilket typ av guld det är eftersom det är olika värde på vitt, rött och gult guld. Är det infattat någon slags ädelsten så inbringar den också ett värde. Efter den värderingen väger man objektet samt kontrollerar vilket dagspris det är som gäller. Det är det som alla som köper och säljer värdefulla metaller har som riktlinje. Har man tid på sig och vill få så mycket betalt som möjligt så kan man följa dagspriserna över tid.  

 

 

Inköpare av guld

Om man vill sälja guld så kan man själv väga sitt guld hemma ifall man har en bra våg och sedan välja en inköpare som har en hemsida där man själv kan räkna ut hur mycket man kommer att få betalt. Antingen kan man sedan beställa en förpackning som man kan lägga sitt guld i och skicka tillbaka eller så kan man besöka den fysiska butiken för en försäljning. Viktigt är att man har med sig en id-handling så inköparen kan känna sig trygg med att det inte är stulet guld. Se också gärna till att rengöra guldet som ska säljas så att inköparen lättare kan se märkningarna på guldet.

Fler nyheter