Låt skog och sjö flytta in i hemmet med flugbindning i Göteborg

10 juni 2021 Mikael Barani
Låt skog och sjö flytta in i hemmet med flugbindning i Göteborg

Det finns ett enormt lugn som väntar på oss därute i skog och mark. Eller kanske är det snarare att vi upptäcker lugnet inom oss själva när vi är ute på vandringstur. För det finns nog därinne hela tiden, även om livet i staden gör det svårt att kunna fokusera sig på att ta fram det.

Ta in lugnet i ditt liv

Istället är det när vi lämnar stadens sus och dus som vi får det enklare att skala av och tagga ned. När vi inte länge hör ljudet av bilarnas framfart och synfältet fylls med grönt, det är då som det också blir lättare att märka hur stressade vi ofta kan vara – och göra något åt det.

Samma sak är det när vi befinner oss ute till sjöss eller till havs. Det är något med tempot härute som skapar utrymme för oss människor att koppla av.
Det bästa är förstås om man kan förankra detta i vardagen – även när man inte har tillgång till dessa upplevelser. Det kan vara att man ägnar sig åt flugbindning i Göteborg innan man tar en tur till Kullsjön i närheten av Lerum för att testa sitt hantverk.

På detta sätt finns det en direkt koppling mellan det som du gör hemma och det liv som väntar ute i det lite mer vilda. Att binda flugor blir bryggan mellan vardagslivet och möjligheterna som väntar ute vid vattnet.
Det finns naturligtvis fler exempel på hur man kan låta friluftslivet och lugnet även bli en del av livet mellan fyra väggar. Det gäller bara att använda sin fantasi och försöka utforska alla de möjligheter som livet trots allt erbjuder.

För är det något som vi människor är bra på så är det fantasi och att utforska vår verklighet genom nyfikenhet. Detta är faktiskt de egenskaper som alltid har fört oss framåt.
Våga därför vara lite ”galen” och se vilja möjligheter som väntar under näsan på dig.

Fler nyheter