Montera kåpa på flaket

21 september 2020 william eriksson
Montera kåpa på flaket

Om man skaffat en flakbil men känner att man har ett behov av en skåpbil istället så går det att lösa. Genom att man köper en flakkåpa så kan man få två bilar i en. Önskar man en flakbil så använder man den som den är. Och önskar man en skåpbil så sätter man på en flakkåpa under den tid som den behövs. Smidigt och användbart.

I och med att flakkåpan specialtillverkas så passar den ihop med den bil som kåpan ska monteras på. Det gäller både utseende, färg och passform. Därför kan det ibland vara svårt att se ifall det är en bil som tillverkats på det sättet eller om det är ett tak som monterats på i efterhand.

 

Lätt men stabilt

För att flakkåpan ska vara så lätt som möjligt men samtidigt stabil så tillverkas den oftast i glasfiber. Ett material som är enkelt att forma, lätt till vikten men samtidigt mycket starkt och stabilt. Att kåpan också är lätt att hantera är ett måste för att inte skador ska ske på varken själva kåpan eller dem som monterar den.

Det går även att välja en del tillbehör till sin flakkåpa. Belysning, dörrar och fönster finns om man så önskar. Men man ser ändå till att det blir en utökning till bilen som fyller sin funktion som tak över flaket.

 

 

Högre eller lägre

Med en flakkåpa kan man inte bara skapa den bil som bäst passar till önskat syfte. Det går även att få ett utseende på bilen som man tycker är bäst passande och eventuellt även estetiskt tilltalande.

Vissa kåpor ger ett utseende som liknar en mer traditionell skåpbil. Det är högre tak med ganska kantiga former. Men det finns också flakkåpor som tillför bilen ett nästan sportigt intryck. Med ett tak som går i olika nivåer och fler detaljer blir bilen tuffare.

Fler nyheter