Nu när vårsolen äntligen har börjat göra sina första framträdanden så börjar livet kännas lite lättare för många av oss. Vintern har förstås sin egen charm, så länge det faktiskt är en rejäl vinter och inte någon halvmesyr. Däremot brukar våren, och framför allt då solen, göra sitt för sinnet häruppe i den mörka nord. 

Med blicken mot skyn

Nu ska vi dock inte bli alltför optimistiska. Det är trots allt en bit kvar tills vi faktiskt når fram till de där riktigt varma dagarna när alla glider omkring i sina kepsar och står vid väggar för att fånga värmen. Större delen av mars återstår och sedan kommer april med sitt berömda väder som aldrig riktigt kan bestämma sig för om det är vår eller vinter.

Däremot känns det alltid lite lättare bara att man har blivit påmind om att ett skifte är påväg. Speciellt i dessa tider då många av oss minst sagt känner sig påverkade av de rådande förhållandena.

Dessutom ska ju värmen ha en ganska offensiv effekt på detta virus som vi alla har levt med i över ett år nu. Jag tror att vi alla är överens om att detta helst ska vara den sista sommaren då vi behöver leva i det tillstånd som vi gör nu.

För vi längtar alla efter att saker ska återgå till det normala. Eller det nya normala i varje fall. För detta undantagstillstånd tär på ett socialt djur som människan är, där man hela tiden ska tänka på avstånd, munskydd och annat.

Sommaren kommer därför att vara extra välkommen i år, även om det kanske ännu inte riktigt kommer att gå att resa som vi gjorde förut. Det gäller att se positivt på tillvaron och se till att man har det bra ändå. Le lite extra när du är ute och promenerar.
Det är sådant som lättar upp livet för oss alla.