Nu tar du och köper en smartwatch, herr konservativ

08 juli 2021 jonas olsson
Nu tar du och köper en smartwatch, herr konservativ

Just när du trodde att världen inte kunde bli smartare, så lanseras det en smartklocka. Det räckte tydligen inte med smarta telefoner och smarta tv-apparater. Nu duger tydligen inte ditt hederliga armbandsur heller. Din trotjänare ska kastas undan för att det kommit en så kallad “smartwatch” på marknaden. Usch, för dessa nymodigheter. Så är lätt att tänka. Är det verkligen den slags värld vi vill leva i? 

Lugn i stormen nu. Det är bara en klocka. Ovanstående resonemang tillhör uppenbarligen någon väldigt konservativ och teknikfientlig herre som inte ens verkar ha provat en smartwatch. Är det rättvist att döma någonting som du inte vet någonting om? Du borde ha ett öppet sinne för en smartklocka. På många sätt är den betydligt mer användbar än ditt gamla tråkiga armbandsur. Vad kan egentligen din nuvarande klocka mer än att visa tiden? 

 

 

Minska skärmtiden

Det finns smartklockor både för herrar och damer. I det här fallet kommer det att antagas att du är en man. Teknikfientligheten och konservatismen avslöjar dig. Men din herrklocka, om du väljer en smartwatch, har så otroligt fina funktioner att det kommer bli svårt att tacka nej till en efter att du väl har provat.  

För visst har du väldigt många gånger tyckt att du borde dra ned på din skärmtid? Att inte titta så många gånger på telefonen? Din smartwatch ger dig en notis samtidigt som ett meddelande eller ett samtal trillar in i telefonen. Du ser direkt i klockan vad det gäller. Du behöver alltså inte ta fram din mobil för att undersöka saken och plussa på ytterligare skärmtid. 

Tack vare smartklockan vet du om det var någon som skrev som var brådskande och som du behöver ta tag i direkt. Om det inte var det kan du vänta med att pilla med telefonen. Har du googlat “smartwatch herr än? 

Fler nyheter