Nyttja dina ytor bättre med pallställ

31 maj 2021 patrick pettersson
Nyttja dina ytor bättre med pallställ

Eftersom du aldrig betalar för höjden på en byggnad, utan enbart kvadratmeter på mark, så är det alltid klokt att lagra så mycket du kan uppåt. Men att ställa pallar ovanpå varandra går inte hur högt som helst. Och med vissa pallar går det inte alls. Så därför måste du hitta en annan lösning. Den lösningen heter pallställ. Det är en ram av stålreglar som är utan hyllor och som går att bygga mycket högt uppåt. Så pass högt att du kan behöva speciella truckar.

Hyllorna består av pallarna själva, vilket gör att det blir ett mer tåligt och flexibelt system. Ett system som går att bygga ihop både på längden och höjden. Oftast kan man se systemet med pallställ i lager, men även i butiker som låter kunderna plocka varor från dessa pallställ. När en pall har slut på sitt innehåll så byter man bara ut den. Så det är ett mycket enkelt och bra system för både företag och kunder.

 

Lätt att lasta

Pallarna som ställs upp på pallstället, placeras där med hjälp av någon slags truck. Det kan vara en motviktstruck eller en mindre variant. Men på stora lager använder man sig av en speciell slags truck som kan gå mycket långt uppåt. Det viktiga är hur man lastar pallarna som ska lagras. Om det är mindre delar, som kan trilla av, så använder man sig av inplastning eller pallkragar. Ett enkelt sätt att få allt att stanna på sin plats.

Men ett bra pallställ kan även vara till nytta om du är privatperson. Det är ett stabilt sätt att förvara allt som väger mycket. Som däcken till en bil exempelvis. Därför finns det många som använder sig av pallställ i sina garage eller förråd. Och om du vill plocka isär pallstället så tar det mycket liten plats för förvaring. 

Fler nyheter