Ökat intresse för utbildning i botox

28 januari 2021 patrick pettersson
Ökat intresse för utbildning i botox

Botox används primärt i medicinskt syfte. Migrän och svettningar är exempel på åkommor som kan behandlas med botox. Under de senaste åren har dock även efterfrågan på estetiska behandlingar med botox blivit allt vanligare. Fler och fler använder botox som för att släta ut rynkor och lyfta ögonbryn. Den ökade efterfrågan på injektionsbehandlingar med botox ökar också intresset för att jobba med detta. Men vad ställs det egentligen för krav om man vill utbilda sig för att jobba med botox? 

 

Endast legitimerad vårdpersonal får jobba med botox

Botox är ett läkemedel. Därför måste du vara utbildad läkare, tandläkare eller sjuksköterska för att få lov att utföra behandlingar med botox. Är du sjuksköterska och vill utbilda dig för att jobba med botox finns det till och med vissa utbildningsarrangörer som kräver ett skriftligt intyg från den läkare som är medicinskt ansvarig på din klinik. 

En del kliniker erbjuder kurser och utbildningar i flera steg. Första steget kallas ofta Utbildning botox Grundkurs, Utbildning Botox Basic eller något liknandeUnder grundkursen får du inte bara lära dig att utföra själva behandlingen, du får också lära dig mer om ansiktets åldrande, anatomi, indikation, materialkunskap. Du får också lära dig vilka risker det finns med behandlingen och hur du ska hantera dessa risker. 

 

 

Utbildning i botox bör innehålla en stor del praktik

Innan du bokar en utbildning bör du kontrollera att den innehåller en stor del praktik, så att du verkligen får möjlighet testa det du ska lära dig. Det kan också vara en bra idé att fundera på hur mycket du faktiskt vill lära dig.

Vill du bli bäst på det du gör? Vill du bli specialist? Då bör du komplettera dina kunskaper från grundkursen med en avancerad kurs. Ju mer kunskap du har, desto bättre kan du utföra ditt arbete. Dessutom skapar din kunskap trygghet hos kunderna. 

Fler nyheter