Psykiatriker med lång erfarenhet i Stockholm

13 oktober 2020 jonas olsson
Psykiatriker med lång erfarenhet i Stockholm

Psykiatriker är en läkare som är specialist på psykisk ohälsa och psykiska sjukdomar. Efter en lång, gedigen utbildning med lång praktik har den legitimerad psykiatrikern stor kompetens för att bedöma och hjälpa sina patienter. Ofta går man till en psykiatriker för att bli bedömd och få medicin utskriven, och inte enbart för samtalsterapi. En psykiatriker har rättigheter att skriva ut receptbelagd medicin, och det är dit man går när den psykiska hälsan vacklar och man behöver lite hjälp på traven. Det kan vara allt från en lättare depression till svårare psykiska sjukdomar som bipolaritet eller hypomani.

 

Människor har olika behov

För vissa människor hjälper det med en period av besök och medicinering, men för andra hjälper inte enbart detta utan man måste prova sig fram med olika mediciner för att sedan komma fram till något som man ska ta resten av livet för att hålla sjukdomen i schack och kunna leva ett så normalt liv som möjligt. Psykiatriker finns både på en offentlig vårdcentral och som privat läkare. Är man i behov av en psykiatriker kan man börja med att gå till en vårdcentral för att få en remiss.

 

 

Psykodynamisk terapi eller kognitiv beteendeterapi?

Psykiatriker arbetar antingen med psykodynamisk terapi eller KBT. De är olika former som hjälper patienten under samtal, beroende på vad syftet är med besöket. Olika typer av problem kan hjälpas med olika typer av terapi. Innan man väljer psykiatriker kan det vara bra att tänka efter vad som passar en bäst, och vad man egentligen vill åstadkomma. De här metoderna skiljer sig ganska mycket åt. 

En läkarmottagning med en specialist i allmän psykiatri finns belägen centralt i Stockholm om man upplever att man är i behov att samtal och eventuella åtgärder. Det är alltid en bra idé att testa och sen känna efter ifall det är den hjälpen man behöver.

Fler nyheter