Pumpservice i Linköping för ditt företag

31 juli 2021 patrick pettersson
Pumpservice i Linköping för ditt företag

Att hantera vätskor på rätt sätt kan vara svårt, vilken pump behövs för den vätska som ska transporteras? När, var och hur ska de befintliga pumparna underhållas, repareras och servas?

Det är mycket att tänka på som företagare oavsett vilken verksamhet det gäller. Som tur är så finns det företag som kan bistå med all hjälp du behöver när det gäller pumpar och pumptjänster.

Det kanske är dags nu för dig med lite pumpservice i Linköping, om du har ditt företag där. Det är viktigt att dina pumpar får rätt omvårdnad för att hålla så länge som möjligt och utföra ett bra jobb. Om du kontaktar ett företag med pumpservice så får du bra expertis, installation och reparation av alla typer av pumpar. Du vill naturligtvis inte att din pump stannar upp mitt i arbetet eller börjar pumpa på fel sätt. Du får en skräddarsydd lösning för just ditt företag så att du får bästa möjliga pump och service, det sker med en noggrann och kompetent konsultation. 

Vad passar de olika pumparna till?

Några vanligen förekommande pumpar du kan få service på är fatpumpar, membranpumpar, kolvpumpar, livsmedelpumpar och impellerpumpar och många fler. Här är några exempel på vad de olika pumparna används till:

Magnetdrivna pumpar – Används i branscher som livsmedelsförädling, pappersbruk,  oljeraffinaderi, bioteknik, galvanisering, vattenbehandling, elekronik, mejerier och många andra.

Membranpumpar – Dessa pumpa används för nästan alla typer av vätskor, tunnflytande, viskösa, rena eller starkt förorenade.

Oljepumpar – Används bland annat inom petroleumindustrin för att enkelt fylla olja i motorer och växellådor.

Fettpumpar – Passar bra för att smörja och till att fylla patroner och andra maskiner med fett.

Impellerpumpar – Pumpar till exempel sylt, mejeriprodukter, spilloljor och färg. Pumpen är mycket skonsam mot mediet som ska pumpas och ömtåliga vätskor kan pumpas utan risk för att ta skada. Den kan även användas som dräneringspump.

 

Fler nyheter