Punktering på däcket

26 juli 2020 Lily Hansen
Punktering på däcket

Att råka ut för en punktering är något som många varit med om. Det kommer ofta väldigt olägligt. Är man händig och har en korrekt utrustad bil så kan man byta däcket själv och köra vidare. Men även om man skulle kunna få loss de maskindragna bultarna för hand och byta däcket så är oftast reservdäcken av en sort som endast får köras i lägre hastigheter och i stort sett till närmsta däckfirma. Risken är alltså stor att man får ringa en bärgare för att ta sig till en mekaniker som kan hjälpa till att byta.  

 

Laga eller byta

När man får punktering så är det vanligast att man tänker att man måste byta ut däcket, men det finns tillfällen då man kan klara sig ifrån det. Vid vissa skador går det att använda sig av en slags massa som man sprutar in i däcket och som lägger sig som en hinna. Men det kan även ske skador på ventilen som innebär att endast den behöver bytas medans själva däcket är helt. En duktig firma som arbetar med däck i göteborg kan hjälpa till med att hitta vad som är fel och sedan antingen laga eller sätta på helt nya däck.   

 

Nya och fina

Däck och fälgar är inte enbart till för att föra bilen framåt på ett så säkert och bekvämt sätt som möjligt, utan det är också en accessoar till bilen som kan göra att den går från vanlig till en vacker lyxbil. Vill man lägga pengar och tanke bakom sina däck och fälgar så kan man välja vilken stil man vill skapa. Man kan exempelvis välja något som gör att bilen ser dyrare ut eller något som sticker ut och får bilen att se lite roligare och fräckare ut. Det finns ett flertal olika stilar, färger och material som man kan välja bland.  

 

Fler nyheter