Regler när du ska bygga attefallshus

24 maj 2020 Jenny Olsson
Regler när du ska bygga attefallshus

Ett attefallshus kan många gånger bli en bra komplementsbyggnad till det befintliga huset. Det kan också användas som en helt självständig byggnad dit man kan dra vatten och el för att inreda både kök och badrum. Ett attefallshus kan bli som ett extrahus för gäster eller kanske för barnen som vill ha en egen tonårsavdelning när de blivit lite äldre. Även för den som köpt en lite tomt för att bygga en lite sommarstuga kan attefallshuset passa perfekt!

Från och och med den första mars få attefallshuset vara upp till 30 kvadratmeter utan att något bygglov behövs, om inte speciella regler gäller för just det området där du ska bygga. 

Det finns många val att göra när man ska bygga ett attefallshus och det gäller att titta och fundera vilket alternativ man tycker är bäst. Om man har tid och gillar att bygga kan man bygga ett attefallshus från lösvirke och anlita hantverkare när det är dags för de moment som man själv inte kan eller bör utföra som VVS eller eldragning till exempel. Genom att bygga attefallshuset till största del själv kan man spara en del pengar mot för om man köper ett färdigt modlhus. 

 

 

Att få lite vägledning och hjälp för att ta reda på vad som gäller och vilka val man kan göra är det bra att läsa sig till information och ta reda på så mycket som möjligt innan det är dags att uppföra det. Om du ska uppföra ett attefallshus och vill veta vad som gäller och hur du går tillväga kan du besöka en sida som heter hus-bloggaren.se, https://hus-bloggaren.se/dessa-regler-galler-om-man-vill-bygga-ett-attefallshus/  där man kan få mycket hjälp och lotsning. Här hittar man den senaste informationen samlad och kan dessutom ta del av smarta guider och få inspiration när man ska bygga eller köpa ett färdigt attefallshus.  Här hittar man också många andra tips och mycket inspiration inom både hus och trädgård.

Fler nyheter