Så förebygger du avloppsstopp i Brålanda

15 juni 2021 jonas olsson
Så förebygger du avloppsstopp i Brålanda

Det finns en del saker du kan undvika att göra för att slippa ha rörmokare och hantverkare från avloppsjouren springandes i din lägenhet titt som tätt. Till exempel behöver du inte hälla ut rapsolja i handfatet. Det är en direkt korkad idé. Oljan klibbar sig fast i rören och gör att allt annat du spolar ut också fastnar, till exempel matrester och smuts. Rätt som det är så har du ett stopp i avloppet och kan inte använda ditt handfat. Så häll alltså inte olja i vasken. 

Ett annat tips är att vara försiktig med var du rakar dig. Efter ett långt vinterhalvår där du dessutom kanske levt i celibat är det dags att raka av vinterpälsen inför sommaren. Ben, armhålor, bröst och erogena zoner är sådant som ska slätrakas när du nu kan visa upp lite hud igen. Men ta inte allt på samma gång, och spola inte ned allt hår i duschens avlopp. För då har du förr eller senare ett stopp även där. 

 

 

Visa tacksamhet för rörmokarna

Någon som jobbar med avloppsstopp i Brålanda, bara för att ta exempel, har säkert sett det mesta. När du föreställer dig hur det är att rensa avlopp som pluggat igen tänker du nog inte att det är ett glamoröst jobb direkt. 

Samtidigt ska du vara oerhört tacksam över att det finns hjältar som faktiskt jobbar med det här. För du kan trots allt inte bara blunda för problemet när det väl uppstår, och någon gång händer det faktiskt att du får stopp i avloppet oavsett hur försiktig du är. 

Visa därför lite tacksamhet till din lokala rörmokare. Ge honom eller henne en kram efter slutfört arbete. Om rörmokaren vill, förstås. Men någonting för att visa att det var ett betydelsefullt arbete att undanröja avloppsstoppet. Gesten kan betyda mycket för den stackars rörmokaren som ärligt talat gör ett riktigt skitjobb.

Fler nyheter