Sidohängda fönster är något som inte är lika vanligt nu som förr, men de har fortfarande fördelar som kan göra dem till bra val vid ett fönsterbyte. En stor fördel med sidohängda fönster är att de kan släppa in så mycket mer ljus och och frisk luft då man öppnar dem eftersom de går att ställa upp på vid gavel så att man kan njuta av frisk luft i hela bostaden på nolltid. Fönster som öppnas i överkant eller underkant sitter hela tiden kvar i fönsteröppningen.

Samma hängning i olika utföranden  

Sidohängda fönster ger ofta dessutom en mer genuin känsla än många andra modeller. Allra helst de som är i allmogestil med spröjs. De passar helt perfekt i en bostad där man vill skapa eller bevara en äldre stil. Det finns även sidohängda fönster utan spröjs för den som vill ha fördelarna av modellen men ett lite mer modernt utseende.

Välj ett material som du klarar av

Väljer du fönster i trä blir de extra naturliga men kräver dock lite mer underhåll jämfört med fönster i trä och aluminium. Är man en person som inte tycker om att fixa så mycket hemma och har lätt att skjuta på måsten såsom underhåll så är trä/aluminium fönster det smidigaste valet. Det är helt enkelt bäst att välja det passar utifrån livsstil.

Sidohängda fönster av hög kvalitet och vacker design 

https://klarfonster.se/fonster/sidohangda-fonster går det att hitta vackra sidohängda fönster som är tillverkade i trä eller trä och aluminium. Förutom att man kan välja det material som passar bäst i den bostad man har så kan man dessutom göra många fler val såsom färg, om de ska vara med eller utan spröjs samt mått. Klarfönsters fönster är byggda av långsamt växande furu från FSC-certifierade leverantörer. Deras produkter är av hög kvalitet men har trots det en bra prislapp.