Spara låssmedens akutnummer i mobilen

26 juli 2020 Lily Hansen
Spara låssmedens akutnummer i mobilen

De flesta har bankens hjälpnummer sparat i sin telefon utifall de skulle förlora sitt kontokort. Journumret till en låssmed är det dock inte så många som har – trots att de borde. Det är nämligen väldigt lätt att råka anlita en oseriös låsfirma när man låst sig ute och snabbt vill komma in. Många gör en snabb sökning på internet och väljer första bästa ställe utan att kontrollera företaget eller ens fråga om pris. Inte sällan får man då betala överpris och ofta måste man sedan ringa ytterligare en låssmed för att få låset fixat då den första låssmeden inte klarade det utan bara såg till att man kom in i lägenheten.

 

Kontrollera att företaget är seriöst

För att få tag i en bra låssmed måste man lägga ner lite tid på att jämföra priser och kontrollera så att företaget är seriöst och medlem i SLR (Sveriges Lås och Säkerhetsleverantörers Riksförbund). Gör även en koll hos skatteverket för att kontrollera F-skattebeviset och om det finns några obetalda skatter. När man letar låssmed är det smart att välja någon i närområdet – i alla fall om man bor i en stor stad – eftersom man även betalar för låssmedens restid. Många låssmeder arbetar bara dagtid så det kan även vara bra att leta efter någon som har ett journummer och kan rycka in även under andra tider.

 

Betala aldrig kontant

Att anlita en låssmed akut på helgen, kvällen eller natten kostar givetvis mer än under kontorstid mitt i veckan. Men en seriös låssmed tar inte överpris och berättar alltid vad det ska kosta innan arbetet påbörjas. Detta gäller både vid akuta uppdrag och mer planerade sådana som exempelvis vid byte av lås. Inte heller tar de betalt kontant. Betalning sker alltid mot faktura eller möjligtvis bankkort och då lämnas även ett ordentligt kvitto med alla företagets uppgifter på. 

 

Fler nyheter