Vad din djuraffär kan göra för dig

26 juli 2020 patrick pettersson
Vad din djuraffär kan göra för dig

Vad man kanske inte vet om en djuraffär är att de inte bara tillhandahåller mat och andra produkter som man kan behöva till sin skyddsling. Har man exempelvis köpt en hundvalp finns förutom produkter flera tjänster. Precis som man måste träna hunden till att säga ifrån när den behöver ut och kissa så behöver den lära sig  andra saker. Det kan vara att få ett bad eller att klippa päls eller klor. Det är viktigt att valpen får en bra erfarenhet redan från början. Annars kan det bli en kamp varje gång det är dags och hunden springer och gömmer sig så fort exempelvis nagelsaxen kommer fram.

 

Olika typer av klippning

Många hundraser har en päls som kräver omsorg i form att borstning och klippning. Ibland för att göra det mera bekvämt för hunden under sommarmånaderna om de blir för varmt så rakar man eller klipper den. En del har helt enkelt en päls som blir helt ostyrig om man inte klipper den. Ställer man ut sin hund så finns det vissa speciella standardklippningar för rasen som är ett måste för att den ska bli godkänd. Läs reglerna noggrant så att det blir rätt. Annars så kan din djuraffär hjälpa dig med det. För en del hundar är rasstandard att de rakas. Antingen helt eller på vissa partier. 

 

 

Kan de klippa klor?

Ja, många djuraffärer klipper klor. Något som kan vara skönt att få hjälp med om man är osäker eller om hunden inte tycker om att få dem klippta. Personalen i djuraffärer är vana att arbeta med olika typer av hundar och även viss problematik. De vet hur man bäst får hunden att slappna av. Så sök på nätet efter djuraffär i Stockholm eller där du bor och lär dig mer om de tjänster och produkter som finns att köpa nära dig.

Fler nyheter