Välj Rubiks kub istället för skärmarna

25 juni 2020 Cecilia Olsson
Välj Rubiks kub istället för skärmarna

I sommarvärmen kan det vara skönt att lämna skärmar (såsom smartphones och surfplattor) inomhus och istället njuta av härliga stunder i solen. Man slipper dessutom oroa sig för att de ska hamna i vattnet eller bli fulla av sand, något som annars kan ställa till det riktigt rejält. Om man vill pausa från skärmar och elektronik så är Rubiks kub en rolig sak, samtidigt som den kan vara en rejäl utmaning.

Att lyckas med att lösa kuben kan ta olika lång tid från person till person och det finns de som ger upp innan det ens är färdigt. Det man kan tänka på när det känns tungt är att det sägs att det tog självaste uppfinnaren av kuben (Ernö Rubik) över en månad att lösa den första gången. 

Utmana dig själv på fler sätt

Skulle man bli så duktig på att lösa kuben så att det inte längre känns som en speciellt stor utmaning så finns det andra sätt man kan ta till för att göra det svårare igen. Det kan till exempel vara att man ska lösa den på kortast möjliga tid med bara en hand eller med fötterna. Vill man ge sitt minne en rejäl utmaning så kan man försöka lösa kuben med förbundna ögon. Man behöver absolut inte stanna vid att bara lösa kuben på det klassiska viset. 

Olika varianter av kuben

Förutom att man kan lösa kuben på olika sätt så kommer den dessutom i olika varianter. Hos Mastercubestore hittar man massor av olika kuber. De har nämligen Europas största utbud av Rubiks kuber, så man kan hitta hundratals olika modeller från så många som 40 varumärken. De erbjuder olika storlekar (därmed även lite olika svårighetsgrad) och man kan även hitta dem i varierade geometriska former (alltså inte bara kuber). Hos Mastercubestore finns även sammansatta paket av Rubiks kuber, perfekt om man vill säkra utmaningarna inför hela sommaren. 

Fler nyheter