Vår tid här är kort

21 juli 2020 Mikael Barani
Vår tid här är kort

Livet är en glänta där vi träder in en kort stund för att sedan vandra vidare. Vad som väntar bortom denna plats är oklart, just därför är det så viktigt att tillåta sig själv att njuta av den tillvaro som vi får här – i ”Gläntan”.

Under de gångna månaderna har vi verkligen blivit påminda om vår tid här. Många är det som har mist en familjemedlem eller vän till den osynliga fiende under vars skugga som vi fortfarande lever. Nu verkar situationen mer hoppfull än någonsin då siffrorna över både smittade och döda verkar vara i en sjunkande trend. Förhoppningsvis kommer vi snart att endast höra rapporter om enstaka fall av Covid-19.

Till detta är ett faktum så måste vi dock även fortsättningsvis hålla avstånd till varandra. Det är lätt att sänka garden när man känner sig segerviss. Samtidigt är det då man också är som mest sårbar. Ingen vill bli ansvarig för att vara med och dra igång en andra våg av pandemin. Ingen vill bli ansvarig för att en annan person ska kliva in på en begravningsbyrå i Malmö för att i förtid säga farväl till en när och kär person.

Är det något som svenskar är bra på så är det dock att organisera sig och ta ansvar. Det är just den mentaliteten som har tillåtet folk att överleva, och frodas, häruppe i den kalla norden.
Nu gäller det därför att gräva djupt ner i denna tradition och se till att vi får stopp på virusets framfart en gång för alla. 

Som tur är så går det att njuta av sommaren ändå – trots att vi inte kan ha närkontakt med folk i vår omgivning. Solen gör det också lättare att känna sig lite lättare i kropp och sinne.
Så ut och njut, men kom ihåg: Håll avstånd till dina medmänniskor.

Fler nyheter