Växthus som är gjorda av plast från exempelvis E-plast.se har alla fördelar som ett växthus i glas, men även en hel del andra pluspoäng. Det finns plast som är genomskinligt och där man ser lika bra ut som genom glas. Men om man önskar så kan man välja skivor som inte är fullt så genomskinliga.

En varm sommardag kan solen stå på så intensivt att växterna bränns och temperaturen blir alldeles för hög. Men genom att använda sig av färgad plast kan växterna ändå få solljuset som behövs men inte för mycket.  

 

Valfri grad isolering  

Genom att välja en skiva med isolerande plast så kan man själv välja vilken grad av isolering man önskar. Det gör växthuset användbart även under den kalla delen av året och gör att växterna lättare kan övervintra utan skador. Med en enkel inkoppling kan man också använda sig av dubbla skivor där man under de varmaste sommarmånaderna tar bort isolerplasten och endast har en tunnare skiva kvar.

Vill man så kan man även använda sig av sidor i olika sorters plastmaterial eller där man kan prova sig fram för att se vad som känns bäst. Med plastskivor är det enkelt att ta loss och byta ut bitar utan samma risk för skador som med glas.

 

 

Bygga eget hus

Med hjälp av plastskivor kan man själv skapa roliga små hus till den funktion man önskar. Förutom det traditionella växthuset kan man göra ett växthus med plasttak i en färg och form som påminner om ett plåttak i svart eller terrakotta. Man kanske väljer att göra ett enkelt ramverk där man gör infästningar för några genomskinliga plastskivor. Formen kan påminna om en grillstuga eller ett lusthus.

Eftersom plast är mycket enklare, billigare och lättare till vikten än glas så är det egentligen bara fantasin som sätter gränser. Börja skissa redan idag!