Viktigt med en bra frisör

26 juli 2020 patrick pettersson
Viktigt med en bra frisör

De flesta idag vet att ett besök hos frisören inte bara handlar om att bli fin i håret. Nej, det handlar också ofta om att bli omhändertagen och sedd för en stund. Det finns mycket man kan tumma på när tiderna är svåra och man måste hålla i plånboken. Men för att man ska dra ner på besöken hos frisören ska det vara kris på riktigt. För visst är det en nästintill en magisk känsla att få lämna frisörsalongen med en uppfräschad kalufs? För idag är det, även om man inte vill tro det, viktigt med ett städat och vackert yttre. Det är ett sätt att visa “här är jag och jag är på topp”.

 

Inte bara en klippning

Många känner ett speciellt band till sin frisör. Man samtalar om både det ena och det andra medans håret tvättas, färgas och klipps. Kanske man har en frisör som bjuder på kaffe och en bit hembakad kaka medans färgen får sätta sig. Man bläddrar förstrött i en av de tidningar som ligger framme och kanske man lockas in i ett samtal med kunden som, under tiden man sitter med färgen, nu får sitt hår klippt. En skön stämning sänker sig i salongen och alla närvarande känner sig hemmastadda och väl till mods. En skön paus i en annars så hektisk vardag.

 

Hur väljer man salong?

Det handlar mycket om personkemi. Vare sig du vill ha en som pratar hela tiden eller en som inte säger mer än nödvändigt. Men för att veta måste man prova sig fram. Att se vad salongerna erbjuder är en bra ide då det är grunden för att det ska bli bra. Gå in på nätet och sök på exempelvis “frisör i Stockholm”. Hittar man dessutom recensioner kan det vara en ledtråd till hur de jobbar på respektive frisörsalong. 

Fler nyheter