Vilken IVT värmepump passar bäst i Stockholm?

13 juni 2022 jonas olsson
IVT värmepump Stockholm

editorial

Som fastighetsägare i Stockholm kan man med hjälp av en IVT värmepump kraftigt sänka sina uppvärmningskostnader. Framförallt gäller det dem som värmer huset med direktverkande el eller olja. Det finns beräkningar som säger att man kan sänka sina energikostnader med upp till 85% om man byter från eluppvärmning till en IVT värmepump. Men också de som använder sig av fjärrvärme kan spara stora pengar då de byter till en IVT värmepump. Särskilt om man har ett lite större behov av värme och varmvatten, som exempelvis en bostadsrättsförening.

Det finns flera IVT värmepumpar att välja mellan och alla tar de sin energi från omgivningen runt fastigheten, från berggrunden, marken, luften eller vattnet. Vilken typ av IVT värmepump man ska ha beror därför på hur omgivningen och naturen runt fastigheten ser ut. I Stockholm där det finns mycket granit och gedigen berggrund fungerar bergvärme särskilt bra. Men även luft/vattenvärme, sjövärme och frånluftsvärme kan fungera bra. 

 

IVT värmepump Stockholm

 

Anlita ett företag med totalentreprenad

Vill man installera någon typ av IVT värmepump i Stockholm ska man vända sig till ett certifierat företag som har ett lite större utbud, som exempelvis detta företag; https://vvs.teamwahlin.se/installation.php. Då får man hjälp med att hitta den IVT värmepump som passar fastigheten eller hushållet bäst. Men man får också hjälp med att installera den och slipper på så vis anlita flera olika företag. 

Att använda sig av ett företag som erbjuder en helhetslösning är framförallt smidigt om man ska installera en IVT bergvärmepump eftersom man då också måste borra och anlägga en energibrunn. Hur mycket det kostar att installera en IVT värmepump beror på vilken modell och storlek man väljer. Men oavsett pris är det en god investering eftersom en IVT värmepump håller energikostnaderna nere och gör att man sparar mycket pengar. Dessutom bidrar den till att göra fastigheten mer attraktiv och ökar värdet.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://lifestylebloggar.se/

https://livsstilsbloggar.se/

https://lifenewz.se/

https://bramotion.se/

https://friskhetsbloggen.se/

https://godmotion.se/

https://kondi-bloggen.se/

https://lev-livet.se/

https://lev-sunt.se/

https://motionera-mera.se/

https://sundhetsbloggen.se/

https://sundhetstips.se/

Fler nyheter