Vill du ha hjälp att hyra ut din bostad?

10 juni 2022 jonas olsson
hyra ut din bostad

editorial

Idag är det vanligt att bo på en ort och studera eller arbeta på en annan. Om avståndet är för långt blir det ingen fördel med att pendla. Drivmedel är dyrt och att sitta med dubbel hyra för tillfälligt boende är heller inget alternativ. Då har många i stället tagit beslutet att sälja sina lägenheter eller hus och flytta permanent.

Men det finns ett alternativ som gör att bostaden fortfarande kan finns kvar i personens ägo. Detta om man väljer att hyra ut sin bostad. Då kan beslutet att ta ett jobb som endast gäller för en viss period vara lite lättare. Eller att testa att bo på annan ort eller tillsammans med någon. Anledningarna till uthyrning kan vara många.

 

hyra ut din bostad

 

Rätt hyresgäst till rätt bostad

Det finns specialister att rådfråga om du vill hyra ut din bostad. De sköter visning av bostaden och kan sedan tryggt och säkert förena dig med en potentiell hyresgäst. Innan avtal skrivs görs en bakgrundskoll av den som är intresserad. På samma sätt finns tryggheten för den som ska hyra genom inspektion av din bostad. Ett protokoll lämnas därefter till både dig och hyresgästen.

Vilken hyra ska då tas ut? Här spelar olika faktorer roll. Det är också bra att komma ihåg att det inte går att ta ut samma hyra för en hyresrätt som för en bostadsrätt. Här är några punkter som det kan vara bra att ta med i beräkningen:

* Område, läge

* Närheten till skola, förskola, butiker och kollektivtrafik

* Bostadens marknadsvärde

* Standard på kök och badrum

* Finns det balkong, gästtoalett, badkar?

* Finns det parkeringsplats, garage?

Vill du vara säker på att du får din hyra på utsatt tid varje månad? Då kan du välja hyresgaranti. Mot ett arvode som automatiskt dras av på hyran ser de till att det inte blir några försenade eller uteblivna betalningar.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://alltomkonst.se/

https://konst-bloggen.se/

https://konst-rikt.se/

https://konst-sidan.se/

https://konstbloggen.se/

https://konstihemmet.se/

https://konstinspiration.se/

https://konstnytt.se/

https://konstsajten.se/

https://nyare-konst.se/

https://utforska-konst.se/

https://vardags-konst.se/

Fler nyheter